Stichting Chiron

Wij onderzoeken de werking van krachtige plantaardige grondstoffen, voor zorg en welzijn van de patient.

Daar kunt u aan meedoen! Lees hier hoe.

Eigen ervaring?
Laat het ons weten!

Heeft u baat bij krachtige stoffen op plantaardige basis om klachten tegen te gaan? Wij verzamelen ervaringen van zoveel mogelijke mensen. Bijvoorbeeld: voor welke klachten of aandoening gebruikt u medicinale DBC-olie, hoe vaak en wat is het effect dan? Uw informatie helpt ons enorm om wetenschappelijk bewijs te verzamelen en verder onderzoek te doen. Wilt u meedoen? Graag!  Bel of mail voor meer informatie:

stichting Chiron

010 4444444

Email

contact@chironresearch.org

Wat doet Chiron?

De waarde van medicinale planten staat vast. Maar er zijn nog wel wat vragen: wat doet het precies, waar werkt het op, bij wie wel en bij wie niet, en waarom? Dat onderzoekt Stichting Chiron, samen met medici en vrijwilligers die ervaring hebben met het gebruik van medicinale plantaardige stoffen.
Met die inzichten hopen we uiteindelijk effectieve en veilige medische behandelmethoden te kunnen ontdekken met medicinale planten. Dat is het uiteindelijke streven van Stichting Chiron. 


Wat houdt het onderzoek in?

Geneesmiddelen van plantaardige oorsprong zijn niet nieuw; sterker nog: rond de eeuwwisseling werden er al zo’n 120 geneesmiddelen op plantaardige basis voorgeschreven. Maar hoe werkt het? Dankzij nieuwe analysetechnieken weten we sinds kort dat medicinale planten invloed kunnen hebben op het erfelijk materiaal van de mens: bepaalde genetische gebiedjes (genen) worden dan tijdelijk meer of minder actief. Als juist die genen een rol spelen bij ziekte en gezondheid, dan kunnen plantaardige middelen de sleutel zijn tot nieuwe toepassingen in de zorg.

 

Waarom meedoen?

We gebruiken de modernste onderzoekstechnieken, om de werking van de oudst bekende geneeskrachtige, natuurlijke middelen te verklaren. Er loopt momenteel al een onderzoek met  gezuiverde componenten van medicinale cannabis (CBD-olie) bij specifieke pijnklachten, en dat willen we ook bij diverse andere aandoeningen gaan doen, zoals slaapstoornissen, onrust, stofwisselingsstoornissen, depressie en andere.
Daarvoor gebruiken we standaard DNA-activatie test. Voor, tijdens en na cannabisgebruik meten we bij onze vrijwilligers het DNA-activatie-profiel in een paar druppels bloed, en daaruit kunnen we afleiden welke effecten deze stoffen precies hebben op genetisch niveau. Meedoen is simpel, maar heel waardevol voor het onderzoek. 

Meedoen is veilig en vertrouwd.

 

Stichting Chiron stelt privacy en vertrouwelijkheid op de eerste plaats, en handelt geheel conform de GDPR wetgeving.

Uw gezondheids-informatie draagt bij aan de wetenschap!

Chiron Registry:
uw gegevens tellen mee
!

Chiron bouwt aan een databank met ervaringsgegevens van patienten die medicinale wiet gebruiken. Met een mooi woord: een ‘registry’. Door grote aantallen gegevens anoniem te analyseren kunnen we patronen ontdekken en ons klinisch onderzoek richting geven.

[hier nog iets meer info obv notitie Nicole svp]

We onderzoeken verschillende aandoeningen

Chiron koppelt erfelijk onderzoek
aan botanicals

Slim onderzoek zal meer kennis opleveren over het nut en de werking van krachtige plantaardige stoffen. Dat vergt een open samenwerking met overheden, patiëntenorganisaties en onderzoekers. Daar staat Chiron voor!

De basis van Chiron

\

Plantaardige grondstoffen

We werken uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige stoffen uit gelegaliseerde teelt.

\

Professionele onderzoekers

We werken samen met erkende experts in wetenschappelijk onderzoek, die de beste apparatuur tot hun beschikking hebben.

\

Zorg en welzijn

Ons vertrekpunt is het welzijn en de goede zorg voor de patient. Vooral als die in de reguliere zorg niet afdoende geholpen kan worden.

Een blik achter de schermen

In deze video laten we zien hoe het onderzoek bij Stichting Chiron in zijn werk gaat (met dank aan RTL7).

Onderzoeks-projecten

proefpersonen tot nu toe

Vereniging BioRf:
supporter van Stichting Chiron

Stichting Chiron heeft een nauwe samenwerking met het Biogenetics Research Fund, Vereniging BioRf. Vanuit die vereniging helpt een team van onafhankelijke artsen en onderzoekers bij onze projecten. Ook steunt BioRf de Stichting door fondsenwerving.
Meer informatie over BioRf volgt binnenkort op haar website.

Contact 

Telefoon

010 4444444

Email

contact@chironresearch.org

Lokatie

Beursplein 37
3011 AA  ROTTERDAM

Reactie-formulier